Dnešné moderné okná sa vyrábajú prevažne z plastu, dreva alebo z kovu. Pri niektorých oknách je to dokonca kombinácia týchto materiálov v rôznom pomere tak, aby sa zabezpečili ich vlastnosti a funkcie. Existujú napríklad okná, kde sa kombinuje plast do exteriéru a drevo, ktoré je určené do interiéru.

Plastové okná

Azda najviac používanými oknami v súčasnosti sú plastové okná. Tento typ okien za posledné roky zosadil z prvej priečky tak drevené, ako aj hliníkové okná. Veľkou výhodou práve týchto okien je ich pomer cena/výkon, v tomto prípade cena v porovnaní s úžitkovou hodnotou. Sú relatívne lacné a ponúkajú skvelé izolačné vlastnosti. Plastové okná dokážu na vysokej úrovni zabrániť prieniku tepla von z miestnosti či budovy, čím si veľmi rýchlo získali mnohých spotrebiteľov. Čo sa ešte samotnej ceny týka, tak tá sa odvíja predovšetkým od kvality plastu, z ktorého sú okná vyrobené a tiež aj od výstuh, počtu komôr a kvality kovania.  K plastovým oknám si môžete objednať taktiež aj doplnky, ako sú napríklad sieťky proti hmyzu, žalúzie, vonkajšie rolety alebo vnútorné či vonkajšie parapety.

Drevené okná

Takéto okná zvykneme nazývať aj ako eurookná. Pre spotrebiteľa sú o niečo drahšie, keďže vstupný materiál je v tomto prípade ešte o niečo hodnotnejší. Drevo je rozhodne krajšie aj na pohľad, pričom nielen estetická stránka týchto okien zvýšila ich výslednú cenu. Drevo a drevené okná sú príjemnejšie aj na dotyk. Samozrejme, pri drevených oknách taktiež záleží na použitom dreve a na jeho vzácnosti.

Hliníkové okná

Hliníkové okná patria do sekcie kovových okien, ktoré sú taktiež v našej ponuke. Azda najčastejšie uplatnenie majú tieto okná na moderných výškových budovách, keďže tu sa naplno prejavujú ich skvelé vlastnosti, a to odolávanie vysokému preťaženiu. Pri takýchto oknách sa dokážeme rozprávať aj o väčších rozmeroch, čím vzniká ich výhoda oproti ostatným typom, ktoré len s ťažkosťami vyrobíte v takých rozmeroch, ako práve tieto. Moderné veľké domy , ale aj administratívne budovy by mohli byť práve s týmito oknami vybavené.

Pri výmene okien je dôležitý stav domu, a to napríklad situácia, či je pred alebo po zateplení. To je dôležité najmä pre vonkajší parapet, ktorý by ste museli prispôsobiť zatepleniu, ktoré sa očakáva v budúcnosti alebo si môžete zvoliť už parapet s rozmermi, ktoré sa už nebudú zateplením „hýbať“. V našej firme Vám poskytujeme taktiež aj servis a máme všetky potrebné certifikáty na vykonávanie tejto práce.